Rólam

A magyar sajtópiac kormányzati bedarálásáig közel három évtizeden át az egyik legpatinásabb hazai napilap, a szegedi Délmagyarország újságírója, kritikusa, majd rovatvezetője voltam. "A Tisza-parton mit keresek?" címmel Szegedhez (is) kötődő alkotókkal, kutatókkal készített portréinterjúimból három kötet jelent meg a Tiszatáj kiadásában. 2001 óta meghívott oktatóként újságírást tanítok a Szegedi Tudományegyetemen. A világjáró basszistáról, Gregor Józsefről kiadott emlékalbummal 2009-ben elnyertem az Év könyve-díjat Szegeden. Jelenleg szabadúszó újságíróként dolgozom.

VS1019_4799.JPG
muosz-logo-2-retina.png
Ilia M levele WIX.jpg

"Ez önmagában is – meg kell vallani az igazat – valóságos reveláció. Mármint, hogy ennyi – a rangos folyóiratban, a Tiszatájban és könyvsorozatában – bemutatásra érdemes kiválóság él ebben a városban. Vagy élt. Vagy akart élni."   Sulyok Erzsébet (Délmagyarország) 

Ilia M levele WIX.jpg
Tisza-parton-wix.jpg

A három kötetben 55 portréinterjú olvasható összesen 1033 oldalon.

"Ez önmagában is – meg kell vallani az igazat – valóságos reveláció. Mármint, hogy ennyi – a rangos folyóiratban, a Tiszatájban és könyvsorozatában – bemutatásra érdemes kiválóság él ebben a városban. Vagy élt. Vagy akart élni."  

Sulyok Erzsébet (Délmagyarország)